Buitenlands award voor een Nederlands dermatologisch product.

Iconic Elements huidverzorging is een Nederlands product, samengesteld door een dermatoloog. In 2016 ontving Iconic Elements een award in Hong Kong. Het is voor het product: Spotreducer cream, en het is basis van de samengestelde ingrediënten, smeerbaarheid en smeergevoel, waarvoor deze award is afgegeven.

Award is voor:

Door een unieke combinatie ingrediënten bestrijdt de Spotreducer een ongelijkmatige teint, vlekjes en plekjes. Bevat vitamine B3 (niacinamide) en Ectoïne (een celbeschermende booster) die samenwerken om de huid te beschermen.

Vitamine B3 (niacinamide, nicotinamide)

Als essentiële voedingsstof, speelt vitamine B3 een belangrijke rol binnen de cellulaire productie van energie en is het belangrijk voor de algemene verzorging van de huid. Het helpt om pigmentatie en ouderdomsvlekken te verlichten en vitamine B3 werkt tegen zowel de gele verkleuring van de huid als tegen vlekkerigheid. Vitamine B3 heeft anti-inflammatoire eigenschappen en is een belangrijke aanvullende ingrediënt bij de behandeling van een onrustige huid.

Meer over: Niacinamide een werkzame stof, ontelbare positieve effecten

Pigmentvlekken:

Vitamine B3 remt de directe productie van melanine (huidpigment) niet, maar stopt tot maximaal 68% het transport van melanosomen (orgaantje in een huidcel dat pigment in een pakketje opslaat) naar de omliggende keratinocyten (huidcellen). Uit een klinische studie is gebleken dat bij een toepassing van een crème, die was samengesteld uit vitamine B3, gedurende 8 weken de huid geleidelijk aan lichter werd. De ouderdomsvlekken rond de ogen en op de wangen werden verminderd. Meer over pigment en met name over melanocyten (pigmentcel), melanosomen (pigment pakketje)

Dubbelblind gerandomiseerd onderzoek (Niacinamide versus Hydrochinon bij patiënten met zwangerschapsmasker) uit 2011 concludeerde: Niacinamide verminderde donkere vlekken, ontstekingsreactie en solaire elastose (=verlies van je elastische structuur in de lederhuid) en is een veilig en effectief.

Meer over pigmentvlekken na een huidaandoening

Hydratatie:

Door het voorkomen van zowel vochtverlies als droogte, zorgt vitamine B3 voor een goede huid barrière, dat zonder zwaar en vettig aan te voelen het verlies van water voorkomt. Beoordeeld op transepidermaal waterverlies (TEWL) bleek uit een studie uit 2000 dat slechts 2% vitamine B3 de TEWL met 24% in slechts 4 weken verminderde. Tegelijkertijd werden de essentiële vetzuren en de ceramiden (de natuurlijke lipiden in de opperhuid die beschermen tegen vochtverlies en tegen bacteriën) respectievelijk verhoogd met 67% en 34%.

Huidweerstand en zonneschade vermindering:

Een Australische studie toonde een vermindering van actinische keratose (voorloper van een huidkanker, plaveiselcelcarcinoom) na het gebruik van niacinamide 1% crème. Daarnaast voorkomt niacinamide de onderdrukking van het immuunsysteem uitgelokt door ultraviolet A (UVA) en B (UVB) stralen. Ultraviolet A is gedurende alle uren daglicht het hele door Altijd aanwezig, ongeacht bewolking, sneeuw, regen of storm.

Ectoïne

Ontdekt in de woestijnen en de zoutmeren van Egypte is ectoïne een natuurlijke stof die micro-organismen beschermt tegen uitdroging, UVA- en UVB-straling en extreme temperaturen. Uit een onderzoek dat onder meer dan 100 vrouwen werd uitgevoerd werd bevestigd dat ectoïne niet alleen rimpels vermindert, maar ook de vorming van nieuwe rimpels voorkomt. Daarnaast ondersteunt ectoïne de herstelmechanismen van de huid tegen UV-schade waardoor de vroegtijdige fotoveroudering wordt beperkt. Ectoïne bindt ook watermoleculen waardoor de huid gladder en soepeler aanvoelt.

award spotreducer iconic elements
Webshop Spotreducer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen