calming cream

Calming cream voor de geïrriteerde huid

Soms heeft je huid meer dan een zetje nodig om de huid te kalmeren. Iconic Elements Calming cream kan je daarbij helpen. Het verminderd een jeukende en droge huid dankzij een combinatie van hydraterende en kalmerende ingrediënten. De crème helpt bij het doorbreken van een vicieuze jeuk cirkel. Ook na een dermatologische behandeling is deze crème geschikt.

Calming cream

  • Voor een rode, geïrriteerde huid
  • Tegen jeuk en insectensteken
  • Bevat geen parfum, parabenen, levomenthol, 0 plastic inside, vegan
  • Dermatologische nabehandeling (laser, peelings, injectables, microneedling)

Wat zit er in de calming cream

Iconic Elements team wilde een andere samenstelling hebben om de huid te kalmeren. Ze zagen dat er vrij vaak dezelfde ingrediënten in huidverzorgingsproducten werden gebruikt om een geïrriteerde jeukende huid te kalmeren. De dermatologische kennis en ervaring leert dat sommige ingrediënten of huidproduct samenstelling de huid kan sensibiliseren en op den duur kan leiden tot eczeem. Een quick fix tegen jeuk maar op langer termijn potentiële huidproblemen kan veroorzaken. Dit leidde de IE team tot een zoektocht naar ingrediënten die de huid kalmeert en goed is voor de huid.

Ectoine: heeft een sterk wateraantrekkende eigenschap waardoor de huid beter wordt gehydrateerd waardoor de huid gladder en soepeler aanvoelt. 

Avena Sativa (Oat/Haver extract): Met natuurlijke antioxidante verbindingen uit haver zijn: polyfenolen, flavonoïden, met anti-irriterende eigenschappen van avenanthramides. Diverse studies hebben aangetoond dat haver een geïrriteerde huid kalmeert

Marshmallow root: De Griekse benaming voor deze plant is Althaea Officinalis, wat letterlijk genezer, werkplaats van een apotheker betekent. In Nederland is het bekend als heemstblad. Marshmallow root heeft een ontsteking werende en kalmerende werking op de huid. Het uitwendig gebruik op eczeemplekken, steenpuisten en dermatitis is beschreven. Dit zie je niet vaak in huidverzorgingsproducten, het is een oude en vergeten ingrediënt.

Marshmallow root

Marshmallow root, in de volksmond ook wel heemstblad, witte malve, Spaanse maluwe of tandwortel genoemd. De officiële naam is Althaea officinalis L. Althaea komt van het Grieks ‘Althaia’. Dit betekent: genezer, gezond. ‘Officinalis’ wil zeggen: uit de apothekerswerkplaats en verwijst naar het voorkomen op de officiële lijst van de geneeskrachtige planten. Dit wijst op het traditioneel gebruikt als geneeskrachtig kruid.  

Het heeft karakteristieke grote wit, lichtroze bladeren, vergelijkbaar met esdoornbladeren, met een scherpe top en ingesprongen rand. Heemstblad kan tot wel 2 meter hoog groeien en bloeit van juli tot september.

De wortels van de heemst werd aan jonge kinderen die tanden kregen gegeven, om op te sabbelen: het verzachtte het tandvlees en de tandjes kwamen sneller door. Daarom de naam ‘Tandwortel’.  De allereerste schuimachtige sponsachtige snoepje werden met honing en heemst gemaakt. Zo is marshmallow naam ontstaan.

Heemstblad bevat hoge gehalte aan slijmstoffen. In de wortels zit het meest, daarna in de bladeren en daarna in de bloemen. Slijmstoffen hebben een kalmerende werking en kunnen inwendig gebruikt worden bij luchtwegklachten en bij spijsverteringsproblemen. Bij uitwendig gebruik zorgen slijmstoffen eveneens voor een kalmerend effect.

De actieve stoffen zijn slijmachtige polysachariden – arabinogalactanen, galacturonorhamnans, glucanen en arabinans. Het heeft een anti-inflammatoire werking (ontstekingsremmend) door remming van cytokines zoals interleukine-6 ​​en tumornecrose factor (TNF-α). Het verbetert de immuun systeem door  toename van macrofagen en T-lymfocyten.

Een zalf met heemstwortelextract verminderde huid irritatie veroorzaakt door ultraviolete (UV) straling.

Bij kinderen met eczeem was  behandeld met Althaea officinalis 1% zalf beter dan met hydrocortison 1% hormoonzalf. Ook wordt heemstwortel uitwendig gebruikt tegen steenpuisten.

calming cream
Webshop

Wat is het verschil met Iconic Elements sensitive cream?

De sensitive cream is voor mensen met een gevoelige huid of aanleg hebben tot het ontwikkelen van huidirritatie. Voor deze groep mensen is de Sensitive cream geschikt om de kwetsbare huid, zo optimaal te houden.

Calming cream is er voor als er huidirritatie, schilferingen, rode gebieden aanwezig zijn. Het is een fase verder, het brengt de geïrriteerde huid, jeuk, roodheid weer tot rust.

Wat vindt Iconic Elements huidverzorging belangrijk:

iconic elements icons
calming

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen