Botuline toxine injecties tegen blozen

Vluchtige roodheid van de gezichtshuid, kan ontstaan door neurotransmitters die vaatverwijding (vasodilatatie) veroorzaken, zoals bij blozen (erythema pudoris), of door bepaalde aminen in voedingsmiddelen, alcohol, nicotinezuur in geneesmiddelen, bepaalde specerijen en kruiden. Een beetje blozen is niet erg, maar als het vaak en plots opkomt kan het sociaal hinderlijk zijn.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Voor degene die weinig effect hebben gehad op eerdere behandelingen tegen blozen. Behandelingen zoals slikken van medicijnen, vaatlaser behandelingen, topicale middelen op recept (Mirvaso). Dan is botuline toxine de moeite waard als andere behandelingen niet helpen.

Hoe gaat behandeling in zijn werk?

Het behandelde gebied wordt eerst afgetekend en verdeeld in kleine rasters. Binnen de rasters worden hele oppervlakkige prikjes in de wang geplaatst. De hoeveelheid prikjes varieert van 20-40 prikjes afhankelijk hoe uitgebreid de roodheid is. En de prikjes zijn niet geheel pijnloos.

Hoe lang houdt dit aan? Dit effect houdt 3 tot 9  maanden aan.

Is er 100% garantie? Het is jammer genoeg niet te voorspellen bij wie het meest effectief en bij wie niet.

Krijg ik een vervormd gezicht na de behandeling?

Nee, de prikjes zijn heel oppervlakkig en remmen de zenuwtjes in de gezichtsspieren niet. Dus je gezichts mimiek is niet verstoord. Na de behandeling voelt de wang  wat stijver aan en je ziet kleine prikgaatjes die uiteraard weer genezen. Bescherm je huid goed tegen de zon om pigmentvlekken te voorkomen.

Voor wie is het niet geschikt?

Bij zwangeren

Als je jonger bent dan 18 jaar

Gebruik van bloedverdunners

Mensen met prikangsten

Wil een meer natuurlijke behandeling tegen rosacea?

Niacinamide ook wel vitamine B3 kent gunstige effecten bij patiënten met rosacea. De barrièrefunctie van de epidermis – bovenste huidlaag – is verstoord bij patiënten met rosacea. De huid wordt gevoeliger voor invloeden van buitenaf. Dit verhoogt de kans op een ontstekingsreactie. Niacinamide kan de huidbarrière weer op bouwen en versterken dankzij stimulatie van natuurlijke huideigen vetten zoals ceramiden en vrije vetzuren. Voor meer over Niacinamide

blozen spotreducer iconic elements
webshop Spotreducer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen