Hoe werkt een CO2-fraxel laser en wat zijn de indicaties?

Natuurlijke veroudering, blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen en acne zijn enkele factoren die de huid kunnen beschadigen en verouderen. Gelukkig zijn er verschillende methoden om de huid te verbeteren en te verjongen, waaronder de CO2-fraxel laser. In deze blog zullen we dieper ingaan op de CO2-fraxel laser, hoe het werkt, welke indicaties het heeft en wat de voor- en nadelen zijn.

Wat is de CO2-fraxel laser?

CO2-fraxel laserbehandeling is een zeer effectieve methode voor huidverjonging en -vernieuwing. Het is een geavanceerde en innovatieve technologie die gebruik maakt van gefractioneerde koolstofdioxide (CO2) laserstralen om de huid te verbeteren en te verjongen. De laserstraal wordt gecontroleerd en gericht op specifieke gebieden van de huid, waardoor kleine microscopische gaatjes worden gemaakt. Deze gaatjes zorgen ervoor dat de huid zichzelf kan herstellen en vernieuwen.

De microscopische gaatjes die door de CO2-fraxel laserbehandeling worden gemaakt, activeren het natuurlijke genezingsproces van de huid en stimuleren de productie van collageen en elastine. Collageen en elastine zijn eiwitten die van nature in de huid voorkomen en essentieel zijn voor een gezonde huid. Collageen zorgt voor stevigheid en elasticiteit, terwijl elastine zorgt voor flexibiliteit en veerkracht. Naarmate we ouder worden, vermindert de natuurlijke productie van collageen en elastine in de huid, waardoor de huid slapper en minder elastisch wordt.

De CO2-fraxel laserbehandeling kan helpen bij het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van rimpels en fijne lijntjes en het vervagen van littekens en pigmentvlekken. Bovendien kan het helpen bij het behandelen van andere huidaandoeningen, zoals melasma, acne en rosacea.

Indicaties voor de CO2-fraxel laser

De CO2-fraxel laser wordt vaak gebruikt voor de behandeling van acne-littekens, fijne lijntjes en rimpels, pigmentvlekken, zonbeschadiging en veroudering van de huid. Het kan ook helpen bij het verminderen van grove poriën en het egaliseren van de huidskleur en -textuur.

Hier zijn enkele gevallen waarin de CO2 fraxel laser niet of minder toegepast kan worden:

  1. Zwangerschap en borstvoeding: Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, worden niet aanbevolen om deze behandeling te ondergaan vanwege het risico op complicaties en onbekende effecten op de foetus.
  2. Actieve huidinfecties: Als u momenteel een actieve huidinfectie heeft, zoals koortsblaasjes of acne, mag u geen CO2 fraxel laserbehandeling ondergaan. De behandeling kan de infectie verergeren en verspreiden naar andere delen van de huid.
  3. Gevoelige huid: Als u een gevoelige huid heeft, kan de CO2 fraxel laserbehandeling te intens zijn voor uw huid en kan dit leiden tot irritatie en andere bijwerkingen.
  4. Huidaandoeningen: Als u lijdt aan bepaalde huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis of rosacea, kan de CO2 fraxel laserbehandeling deze aandoeningen verergeren en leiden tot complicaties.
  5. Zongebruinde huid: Het wordt aanbevolen om de behandeling niet te ondergaan als u momenteel een zongebruinde huid heeft. Het risico op complicaties en bijwerkingen is hoger bij een zongebruinde huid.
  6. Medicatie: Sommige medicijnen kunnen de genezing na de behandeling vertragen of het risico op complicaties verhogen. Als u momenteel medicijnen gebruikt, moet u dit bespreken met uw dermatoloog voordat u de CO2 fraxel laserbehandeling ondergaat. Denk aan bijvoorbeeld bloedverdunnende medicijnen, andere medicijnen zoals sommige antibiotica (tetracycline groepen), isotretinoïne en corticosteroïden, moeten gemeld worden om het risico op complicaties te voorkomen of verminderen.

Voordelen van de CO2-fraxel

Een van de voordelen van de CO2-fraxel laserbehandeling is dat het een zeer nauwkeurige en gecontroleerde behandeling is. Dit betekent dat het weinig schade aan de omliggende weefsels veroorzaakt, waardoor het risico op complicaties en bijwerkingen minimaal is. Het herstelproces van de behandeling is doorgaans ook vrij snel en pijnloos. Een ander voordeel van de CO2-fraxel laser is dat het een effectieve en veilige methode is om de huid te verjongen en te verbeteren. De behandeling is relatief pijnloos en vereist minimale downtime. Bovendien kan het op verschillende delen van het lichaam worden toegepast, waaronder het gezicht, de nek, de borst en de handen.

Nadelen van de CO2-fraxel

Zoals bij elke medische behandeling zijn er ook nadelen verbonden aan de CO2-fraxel laser. Een van de nadelen is dat het kan leiden tot roodheid, zwelling en jeuk, hoewel deze bijwerkingen meestal van korte duur zijn. Een ander nadeel is dat het niet geschikt is voor alle huidtypes. Mensen met een donkere huid of mensen die gevoelig zijn voor littekenvorming kunnen beter een andere behandeling overwegen.

Co2-fraxel laser

De CO2-fraxel laser is een effectieve en veilige methode om de huid te verjongen en te verbeteren. Het kan helpen bij de behandeling van verschillende huidaandoeningen en heeft relatief weinig nadelen. Toch is het belangrijk om voorafgaand aan de behandeling een grondige evaluatie door een gekwalificeerde dermatoloog te laten uitvoeren om te bepalen of de behandeling geschikt is voor jouw huidtype en -conditie. Voor meer informatie of afspraak, neem contact met SKN2.

Denk ook aan huidverzorging na een behandeling

Na een CO2-fraxel laserbehandeling is het belangrijk om je huid goed te verzorgen om het genezingsproces te ondersteunen en het beste resultaat te bereiken. Iconic Elements Anti-Aging Cream met vitamine C, E en ferulinezuur kan hierbij helpen. Deze crème heeft een sterke antioxidante werking die de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf en het proces van huidveroudering vertraagt. Het is ongeparfumeerd en daardoor geschikt voor de gevoelige huid. Door het regelmatig aanbrengen van deze crème kan de huid na de CO2-fraxel laserbehandeling sneller herstellen en er stralender uitzien. Klik hier voor webshop: Anti-aging cream

co2-fraxel laser anti-aging cream

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen