Er goed uitzien geeft gelukkiger gevoel

Recente studies tonen aan dat wanneer je er ‘goed’ uitziet je meer gelukkiger voelt

Er wordt gesuggereerd dat de spierontspanning van de bovenste gezichtshelft (frons en voorhoofd) na botuline toxine A kan leiden tot een positievere gezichtsuitdrukkingen met als gevolg een blijer persoon. Botulinum toxine A behandelingen in de diepe bovenste gezichtshelft zouden meer positieve emotionele toestanden kunnen veroorzaken door minder te fronsen en andere negatieve gezichtsuitdrukkingen zoals woede, angst en verdriet weg te halen.

Aan de andere kant kan botuline toxine A een positieve uitdrukking zoals glimlach, activiteiten rondom de oogkringspieren temperen. Per saldo zullen meer negatieve gezichtsuitdrukkingen worden geremd dan positieve gezichtsuitdrukkingen.Het gevolg is dat een positievere uitstraling wordt gegeven en dat leidt tot positievere emoties. Een goed uiterlijk leidt dus inderdaad tot een goed gevoel.

 

Bronnen

1:Alam M, Barrett KC, Hodapp RM, Arndt KA. Botulinum toxin and the facial feedback hypothesis: can looking better make you feel happier? J Am Acad Dermatol. 2008 Jun;58(6):1061-72.
2:Imadojemu S et al. Influence of surgical and minimally invasive facial cosmetic procedures on psychosocial outcomes: A systematic review. JAMA Dermatol 2013 Nov; 149:1325

Winkelwagen